By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.trondheim.hog.no/

Avlysning H.O.G. Safe Rider Skills 2019

unnamed_Cro

Avlysning av kjøre- og sikkerhetsdag lørdag 11. mai på Lånkebanen - vi gjennomfører en teoretisk kjøre- og sikkerhetsopplæring hos Dealer istedet!

I morgen derimot er det dessverre meldt både kaldt og mye regn, det er faktisk også meldt fare for snøbyger helt ned i lavlandet! Vi har vurdert situasjonen i går og i dag for å se an værutviklingen for om vi skal gjennomføre kjøre- og sikkerhetsdagen (Safe Rider) lørdag 11. Mai eller ikke. Foruten værmeldinger og vurdering av både sikkerhet og trivsel har vi også vært i kontakt med baneeier.

Safety Officer, Head Road Captain, Head Activities Officer og Director har tatt et rådslag fredag ettermiddag. Værutviklingen ser ikke oppløftende ut og vi velger derfor å avlyse kjøre- og sikkerhetsdagen på Lånke lørdag 11. Mai.

Men, dette blir ingen bortkastet dag!
Møt opp hos Dealer kl 10 lørdag 11. Mai allikevel.

Vi legger opp til en interessant teoretisk kjøreopplæring i lokalene hos Dealer.

Vi går igjennom teorien som vi skulle ha gjennomført på Lånke og vi har også annet undervisningsmateriell på video etc. Vi satser både på informasjon og deltakende dialog med dere. Alle har en kjøreopplevelse å fortelle om. Dette blir en nyttig og sosial innedag hos Dealer. Kakebaksten, også beregnet til Lånke, blir servert og det skal ikke forundre om vi får tak i noe mat. (Denne seansen blir en del kortere enn om vi skulle ha vært på Lånke denne dagen)

Hva med den praktiske delen?
Når det gjelder den praktiske delen av kjøre- og sikkerhetstreningen så er vi i dialog med baneeier på Lånke om vi kan leie banen en annen dag istedet, forhåpentligvis med mye bedre vær og da med mange flere medlemmer som resultat. Baneeier er såpass grei at vi slipper å betale når vi avlyser nå på lørdag, så da har vi midlene for å leie banen en annen dag istedet!

Vår vurdering av vær- og baneforhold i forhold til sikkerhet og trivselsfaktoren:
Selvfølgelig skulle man gjerne ha gjennomført banetrening når det er surt og kaldt også, dette kan være en værsituasjon man støter på også i kjøresesongen. Kanskje er det viktigere enn noe å trene på sikker kjøring under slike forhold? Man kan alltids kjøre i snøbyger også så lenge snøen ikke ligger på veien, men det er jo ikke noe trivelig.

Vi må være realistiske. Vi vet ikke men tror ikke det blir liggende snø på banen i morgen, men regn og snøbyger er ikke godt å kjøre i når det også blir kaldt. Det dugger og sikten blir dårlig. Er man både våt og kald går det ut over både trivsel og konsentrasjon. Alle som har vært med på Lånke en dag føler seg sliten etter endt økt da det har pågått aktiv trening hele dagen. Er man i tillegg nedkjølt og ukonsentrert så spørs det hva utbyttet av en sånn dag blir. Hadde vi vært på tur og møtt et sånt vær hadde vi kanskje stoppet og tatt kvelden?

Været vil nok også gjøre sitt til at mange ikke møter opp på lørdag, det er ingen bindende påmelding og det koster ikke noe å være med (eller ikke møte opp). Da spør vi også om dette blir en nyttig dag.

Antar også at flere av våre eminente Road Captains er litt lettet over å slippe å drive opplæring i dette griseværet? :-)Roger Tørset
Director
H.O.G. Chapter 5 Trondheim

Invitasjon til LOH-tur 15. Juni
Invitasjon til H.O.G. Safe Rider Skills 2019